Izuzetno zanimljivo dizajniran životni prostor koji potpisuje arhitekta Dejan Babović oduševljava sve pristalice neprikosnoveno modernog stila u enterijeru.

Reč je o dvoetažnom penthausu koji se, s obzirom na sopstveni izgled i uređenje, nalazi na pravom mestu, u novoj, takođe vrlo moderno projektovanoj, novobeogradskoj zgradi.

Arhitekta Dejan Babović tvrdi da je prilikom kreiranja enterijera pošao od ideje da stvori prostor koji će funkcionisati kao kuća i koji će, samim tim, biti potpuno nezavisna struktura. Njegov položaj na poslednjim etažima zgrade omogućio je arhitekti da ovu ideju uspešno realizuje.

Stan je vrlo jednostavno organizovan. Na prvom nivou nalazi se dnevna, javna zona. Gotovo svih sto kvadratnih metara prostora pretvoreno je u jedinstvenu celinu, dakle, u prostran, komforan dnevni boravak koji pripada sinu, odnosno kćerki, te gostinski na kraju, bitno razlikuju jedan od drugog, mada određena stilska nit koja ih povezuje ipak postoji.

Ova celina, koju apartmani čine, nije intimnija samo u odnosu na okruženje, već i međusobno. Naime, apartmani su zasebne celine, tako da njihovi korisnici imaju potpunu intimnost samo za sebe. Kao što je već rečeno, karakter svakog od njih nadahnuo je arhitektu prilikom uređivanja apartmana. Takođe, svi apartmani sadrže dnevni, spavaći, radni i toaletni deo, objedinjene identičnom stilskom notom.

Veza između prvog i drugog nivoa je takođe veoma zanimljiva. Čini je stepenište u celini konstruisano od stakla i metala. Dejan Babović kaže da ga ova kombinacija materijala uvek inspiriše, a za ovaj ambijent je došla kao poručena. Ona ne samo da pruža fantastičnu transparentnost prostoru, već ističe i njegovu visinu i dubinu. Na taj način je još više naglašen opšti stil uređenja.

Rasveta kojom se arhitekta Dejan Babović uvek efektno i uspešno poigrava, naglašava najdominantnije elemente dizajna i znalački probrane motive.


Galerija fotografija

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail

Pogledajte više slika


Video galerija


Tekstovi iz časopisa

thumbnail
thumbnail