Na lokaciji uz novobeogradski bulevar Jurija Gagarina Babovic je u, inace, sirokom slobodnom prostoru dobio na projektantsko raspolaganje parcelu izduzenog oblika i uslov da objekat postavi unutar uskog pojaka od samo cetiri metra.

Ova neobicna okolnost odmah je iskljucila ustaljeni situacioni raspored i kome prodajni plato sa nadstresnicom stoji ispred usluzno-administrativnog bloka i sa njim ima neposrednu vezu.

Nadstresnice su oblikovane kao dve izdvojene kvadratne precurke sazdane od vidnjivih metalnih resetki blago zasvedenih po uzduznoj osi. Za pokrivni sloj upotrebljen je lexan koji na nizim obodima prerasta u puni aluminijumski okvir trouglastog profila.

Buduci da veliki stakleni prozori omogucavaju transparentnost ovde i nema uobicajene podele na eksterijer i enterijer, vec su oni sjedinjeni u jedinstvenu stilsku celinu. Svojom ponesto bogatijom obradom i punom otvorenoscu prema okolini, ipak se izdvaja spratni biro kao izuzetno ugodan radni i reprezentativni ambijent.


Galerija fotografija

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail

Pogledajte više slika


Video galerija


Tekstovi iz časopisa

thumbnail
thumbnail
thumbnail